Reply To: New Retrotink 2x v.3.2 and Commodore 64 interference issue

NewHome Forums RetroTink Products New Retrotink 2x v.3.2 and Commodore 64 interference issue Reply To: New Retrotink 2x v.3.2 and Commodore 64 interference issue

#26388
Kalel80
Participant

Thanks. Okay maybe it could be that v3.1 board automatically adjusted comb filtering just little bit cleans c64 VIC-II chip noisines. I also know that it’s noisy and out of specs.

I tested this new Retrotink 2x v3.2 board on my many PAL 50HZ C64 boards including new Reloaded Mk2 board and noise is still there and picture is bit distorted. With Lumafix64 or without. Reloaded Mk2 board seems to be little better, but picture is not so good comparing v3.1 board. Reloaded board was connected with thats original low ripple psu. This noise appears specially on c64 blue screen and it’s bit noticiable when I example plug my pi1541 drive on it. I haven’t tested real disk drive. But noise also shows without drive. Pictures is taken without any drive connected. It’s weird that I don’t see moving lines on grey screen what I have on my other kernal rom in Reloaded Mk2 board.

C64 Reloaded Mk2 board S-video Grey start screen

My C64 S-Video cables have 330ohm resistor on chroma line and Reloaded Mk2 board have this same resistor in S-video output connector. This is what has been recommended for LCD screens. I could take this resistor off my cable and test without it?

I tested C64 Reloaded Mk2 board composite video on v3.2 Retrotink and there was no moving lines but little bit dis distortion.