Midway PCB + Retrotink 5x Pro

NewHome Forums RetroTink Products Midway PCB + Retrotink 5x Pro

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #50021
    GeorgeSpinner
    Participant

    Has anyone had any success with Midway arcade PCBs and the Retrotink 5x Pro?

    I have a 2 on 2 Open Ice PCB and the 5x Pro doesn’t sync with it at all.

    OSSC has no issue syncing with this PCB.

    #50023
    BuckoA51
    Keymaster

    I know the Midway boards have a weird vertical refresh, maybe that’s causing the issue here, what’s the full video chain (what Supergun etc) ?

    #50040
    GeorgeSpinner
    Participant

    Yes. 54hz, I believe. I’m sure that’s the issue. I’m just surprised because the OSSC handles it fine with the Generic 4:3 setting.

    I’ve tried the minigun Supergun and the axunworks mini Supergun. Both via component cable. The minigun is using HD Retrovision competent cables.

    #50044
    BuckoA51
    Keymaster

    The OSSC “handles” it only if your display can tolerate it basically.

    Make sure the 5x is set to Vertical Sync Triple Buffer mode (though I guess you tried that already?)

    #50046
    GeorgeSpinner
    Participant

    I think this is pretty well known, but that’s not exactly true. The OSSC can sometimes sync with a board (green light) but your display doesn’t like the signal and you get no picture.

    My older Panasonic plasma would suffer from this exact scenario with the OSSC and this PCB. The light on the OSSC would be green but the plasma would just have a black screen. The plasma would not go into the no signal mode, the screen would just stay black. Sometimes setting the output mode to custom and adjusting the settings manually will fix the issue, with certain PCBs. No amount of adjustment could get this PCB to sync with the plasma, but the OSSC never had an issue syncing with it. I confirmed there was no issue with OSSC syncing by running the OSSC HDMI output to a composite/svideo converter and image displayed fine on my CRT. My LG OLED does not have any problem with this PCB on the OSSC and works in the Generic mode.

    The 5x can’t even sync with the PCB and has no way to manually adjust the sync settings. I believe the message is “check signal”.

    If I change the input mode on 5x to composite it displays a black and white image of the PCB output with garbage at the bottom of the screen. I assume this is the sync information. I believe it also displays that the signal is 50hz.

    There issue is the 5x cannot sync with them PCB.

    #50047
    GeorgeSpinner
    Participant

    Also, yes – I tried triple buffer mode. No dice.

    #50089
    BuckoA51
    Keymaster

    Yeah I think you’re out of luck for now, unless Mike Chi decides to implement a fix.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.