PC-Engine Troubles [Solved]

NewHome Forums OSSC & OSSC Pro OSSC – Discussion and support PC-Engine Troubles [Solved]

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #25019
    mimylovesjapan
    Participant

    Hello everyone !
    Someone could help me to resolve my compatibility issue with PC-Engine on OSSC ?
    Some informations :
    – OSSC with the last firmware.
    – OSSC working perfectly with all my other game systems.
    – PC-Engine : games on card (tried with R-type) : the PC-engine is starting at 60.05 or 60.01 Hz, then lose signal sometimes. After swaping many times the AV1, AV2, AV3, I can get 59.94Hz, and no problems during the game/
    – PC-Engine CD-Rom : Here is the problem. Lot of games don’t want to stabilize Hz, they goes automaticly to 60.05 or 60.01 during the game, then lot of signal loose… I don’t know what to do.
    -I use a PC engine modified in Japan by this store : https://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/d337601049
    The site says this is a RGB, C-SYNC modification.
    RGB cable was furnished with. It’s a japanese.
    I wait for your help !

    #25021
    BuckoA51
    Keymaster

    Quality of PC Engine RGB mods varies a lot unfortunately. It’s probably due to poor/outdated mod work, I had similar issues on PC Engines (on XRGB’s too) that were all fixed by just updating the mod.

    #25022
    mimylovesjapan
    Participant

    Where should I start ? Opening the PC engine ? Or should I try a new cable first ? Or some settings on OSSC ?

    #25186
    NoAffinity
    Participant

    Open the PC engine. Take a picture of the mod, making sure that component labels are legible. Post a link to the picture(s). We can tell you if the mod is outdated and/or shoddy mod work is to blame.

    #25190
    mimylovesjapan
    Participant

    Dear NoAffinity,
    Thank you very much for your response.
    I opened a topic here about my problem :
    https://shmups.system11.org/viewtopic.php?f=6&t=64016
    You can find the pictures. They recommanded me to get a DuoRGB-X.

    #25793
    mimylovesjapan
    Participant

    OK ! Problem solved by increasing Sync tolerance on OSSC board !
    Thank you everyone !

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.