Problem sega master system 1 PAL

NewHome Forums OSSC & OSSC Pro OSSC – Discussion and support Problem sega master system 1 PAL

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 21 total)
  • Author
    Posts
  • #14731
    karlimero
    Participant

    Hello,
    I have a problem with my Sega Master System 1 PAL. The OSSC v1.6 does not display any video signals.
    The problem is only with this console.

    Bonjour,
    j’ai un problème avec ma Sega Master System 1 PAL. l’OSSC v1.6 n’affiche aucun signal vidéo.
    Le problème est uniquement avec cette console.

    #14739
    BuckoA51
    Keymaster

    What is the read out on the LCD on the OSSC and what does it say when you press the Info button?

    #14746
    karlimero
    Participant

    It displays Vmod: 1536x240L LO: 1560 VSM: 0

    thanks

    #14748
    Harrumph
    Participant

    So you are using Lx5 mode. Does it work with Lx2, x3, x4?
    Is the sync stable?

    #14750
    karlimero
    Participant

    No it does not work either.

    #14751
    paulb_nl
    Participant

    If you set maximum brightness to mask and increase horizontal or vertical mask then does it display the mask?

    http://junkerhq.net/xrgb/index.php?title=OSSC#Horizontal_mask

    #14752
    karlimero
    Participant

    No, there is nothing on the screen, the TV shows “no signal”

    #14755
    Harrumph
    Participant

    You need to give us more info if we are to help you…
    Do you have stable sync – green LED light, and the linecount, horizontal/vertical refresh is displayed without problems? What cable do you use, how is it wired? Can you confirm it works when connected directly to a TV?

    #14756
    karlimero
    Participant

    No sync (green LED off) The cable used and the official RGB cable (PAL console sold with an RGB cable) The console works perfectly on the TV without the OSSC. The console is connected directly to the OSSC during testing.

    #14757
    BuckoA51
    Keymaster

    What is the read out on the LCD without the info button pressed?

    AV1: RGBS ???p

    xx.xxKhz xx.xxHz

    Please let me know these numbers and are they stable?

    #14762
    karlimero
    Participant

    vmod: 1600×1200 LO: 1250 VSM: 0

    edit:
    I just checked, if I press info, it gives me the characteristics of the previous console that was plugged into the OSSC.

    #14785
    BuckoA51
    Keymaster

    No not the info from the information page the standard readout on the OSSC LCD:-

    AV1: RGBS ???p

    ??.??Khz ??.??Hz

    Please let me know these numbers and are they stable?

    #26240
    Nexus45
    Participant

    Hello all, I’m a new OSSC user! So far I’ve been quite pleased with the results with my various systems. Unfortunately, I’m unable to get any signal from both of my Master System consoles (Model 1 and 2, PAL).

    Readout on the OSSC LCD: AV1: RGBS – NO SYNC
    Info: Prof.9 1600×240

    Both systems work great on a CRT TV.

    Any idea?

    Thank you for your help.

    #26241
    Nodoka75
    Participant

    If it’s a french Master System, with the french official 3085 cable (it came with all french SMS, 1, 2, and Megadrive One), unsolder one pin of R19 inside the 3085.

    #26242
    Nexus45
    Participant

    Thank you for your quick reply!

    It is indeed a french Master System. What is the goal of removing R19? Is this for the sole purpose of having it work with the OSSC? Will it prevent it to work as before in any way?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 21 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.